Αιγαιακή διατροφή 
Προϊόντα υψηλής γαστρονομίας από κάθε άκρη του Αιγαίου που συνθέτουν την παλέτα της αιγαιακής διατροφής, για τα ράφια κάθε delicatessen και mini market.
Αλάτι των αλυκών της Καλλονής και του Πολυχνίτου, Το φυσικό ακατέργαστο θαλασσινό αλάτι Olisticon από τις αλυκές Καλλονής Λέσβου είναι πλούσιο σε ιχνοστοιχεία, τα οποία συμβάλλουν στην ολική ισορροπία του οργανισμού. Με αυτό το τρόπο, το αλάτι μας αποτελεί ένα θρεπτικό άρτυμα για μια υγιεινή και νόστιμη διατροφή. Ελαιόλαδο από τα χωριά της Λέσβου, Παράγεται από ποικιλίες που φύονται μόνο στη Λέσβο: την κολοβή και την αδραμυτινή ελιά, κι αυτό του δίνει μοναδικά χαρακτηριστικά.

Το ελαιόλαδο της Μυτιλήνης είναι μοναδικό στην Ελλάδα. Και αυτό γιατί παράγεται από άλλες ποικιλίες ελιάς από αυτές της υπόλοιπης χώρας.

Ούζο (Λέσβου) Μυτιλήνης, Η Λέσβος έχει μακρά παράδοση στην παραγωγή ούζου. Το νησί είναι προικισμένο με εύφορη γη και μεγάλη ποικιλία φυτών και βοτάνων. Αυτό, σε συνδυασμό με τη γεωγραφική θέση της Λέσβου,  βοήθησε τους ντόπιους παραγωγούς να παράγουν και να εμπορεύονται ούζο εξαιρετικής ποιότητας. Η Λέσβος είναι ευλογημένη με χωράφια γλυκάνισου στην περιοχή του Λισβορίου που χρησιμοποιείται ως ένα από τα κύρια αρωματικά συστατικά που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή ούζου!

Μέλι Θάσου αλλά και άλλων νησιών, κρίταμος και βότανα και μπαχαρικά από διαφορά νησιά του Αιγαίου και καϊνάρι Αγιάσου, συνθέτουν την παλέτα των προϊόντων που σας προσφέρουμε.

Η αιγαιακή διατροφή είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την κοινωνική ιστορία της Ελλάδας, από τους προϊστορικούς χρόνους, μέχρι σήμερα. Τις τελευταίες δεκαετίες, η επιστημονική έρευνα έχει τεκμηριώσει τα οφέλη των διατροφικών παραδόσεων και των τοπικών παραδοσιακών προϊόντων στην υγεία, καθώς και στην ευρύτατη αποδοχή τους ως υγιεινού διατροφικού προτύπου. Η αιγαιακή διατροφή, την όποια φέρνουμε στα ράφια σας μεσώ των Προϊόντων Παντοπωλείου του καταλόγου μας,  εκφράζει ένα ιδιαίτερο και μοναδικό τρόπο ζωής, που αξιοποιεί τους θησαυρούς της νησιώτικης γης και θάλασσας, μπορεί να αποτελέσει ένα ισχυρό αναπτυξιακό εργαλείο, μέσω της προώθησης της νησιώτικης γαστρονομίας και των τοπικών προϊόντων, καθώς και της διασύνδεσης της τοπικής παραγωγής με τον τουρισμό.

Κατηγορίες:
ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΑΡΤΥΜΑΤΑ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ
ΜΕΛΙ
ΕΛΙΕΣ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΓΕΥΣΕΙΣ
ΑΛΑΤΙ ΣΕ ΜΥΛΟ
ΑΛΑΤΙ ΣΕ ΠΟΥΓΚΙ
ΒΟΤΑΝΑ ΜΑΤΣΟ
ΒΟΤΑΝΑ ΣΕ ΠΟΥΓΚΙ
ΜΕΙΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ